-borsóleves dédi módra tyúkocskával gazdagítva

borsóleves dédi módra tyúkocskával gazdagítva

a siker titka, a tavasz.

receptet édes dédinek köszönjük meg!

tyúkocska aprólék
-szárnyak, lábak, fej, farhát, máj, zúza stb.

öt új sárgarépa, három fehér karikázva
öt-hat darab újkrumpli
egy szép vöröshagyma
egy zsenge karalábé darabolva, felezve, negyedelve
két gerezd fokhagyma
fél kg borsó
egy evőkanál liszt
egy fél evőkanál pirospaprika
egy darabka erős hegyes, csak az íze miatt
egy paradicsom
egy evőkanál kacsazsír

felolvasztom a zsírt egy nagy lábasban és beleteszek mindent a liszt és a paprika kivételével. kis lángon hagyom, lefedem, hagyom párolódni legalább egy jó tíz percet!
megszórom a pirospaprikával, liszttel, átkeverem, felöntöm vízzel és addig főzöm, amíg a hús puha lesz.
persze sózom, kóstolom. a végén csipetke kerül bele, és kész.